utorok 31. januára 2017

Moje 3 naj vône...


Myslím si, že každá žena má svoju obľúbenú vôňu alebo možno aj viac vôní, ktoré rada používa. U mňa to tak určite je a nie je to len jedna obľúbená.
Mám ich doma niekoľko, ale väčšinou vždy používam tie isté dokola. Niektoré využívam častejšie, niektoré menej. Niektoré používam takmer každý deň a niektoré si naopak nechávam na menšie či väčšie príležistosti. Samozrejme ak nepočítam obdobie, kedy mi nejaká nová vôňa doma pribudne a vtedy ju samozrejme používam pár dní stále, pretože som z nej jednoducho nadšená a najradšej by som ju cítila stále. Aj preto, je pre mňa dôležitá výdrž vône, ale o tom neskôr. V tomto článku by som Vám chcela ukázať moje tri naj - obľúbenejšie, používanejšie vône. O niektorých ste už určite mohli čítať na mojom blogu, ale tiež tu mám jednu novinku, o ktorej som sa zmienila v predchádzajúcom článku a je to taký môj nováčik medzi ostatnými vôňami. Konkrétne ide o parfémovanú vodu Calvin Klein Euphoria Forbidden


Neviem z akého dôvodu, ale jedného dňa ešte pred Vianocami som zatúžila po nejakej novej vôni. A tak som si z e-shopu notino.sk objednala vianočný darček odo mňa pre mňa. (:D) Rozhodovala som sa dlho medzi dvomi variatmi a to Euphoria Forbidden a Deep Euphoria. Avšak vzhľadom na sumu som sa rozhodla pre Forbiddenku, (našťastie akurát bola aj v zľave) no podľa recenzií, ktoré nájdete na e-shope pri konkrétnej vôni, by som najradšej vlastnila obe a hneď. Ale aj napriek tomu som si dopriala najväčšie balenie a neľutujem. Skôr by som ľutovala, keby som si objednala menšie prevedenie, pretože zatiaľ mám túto vôňu viac ako mesiac, ale už vidno, že z nej ubudlo a ak ju budem využívať tak často ako teraz, tak sa mi pravdepodobne aj rýchlo minie... Jej zloženie je skvelé, je to taká ovocno kvetinová vôňa, ktoré ja mám veľmi rada.  Hlava obsahuje malinu, mandarínku, broskyňu, takže po streknutí cítite sviežejšiu, ovocnejšiu, príjemnú vôňu.  Srdce obsahuje jazmín, orchideu a pivonku, takže postupne začínate cítiť viac kvetinovú vôňu.  Nuž a základ tvorí kašmírové drevo, pižmo, pačuli. Mne táto vôňa príde o niečo intenzívnejšia, ale za to príjemná a určite nie silná či otravná vôňa, ktorá by nejako prekážala. Čo sa týka výdrže, vydrží celkom dosť, cítiť ju aj od rána do poobedia na oblečení, ale myslím, že aspoň raz počas dňa by ju trebalo ešte aplikovať. I keď je to momentálne vôňa, ktorú používam takmer každý deň, ale s príchodom jari by som rada našla a zvolila nejakú ľahšiu, sviežu vôňu. 



Lanvin Marry me! je vôňa, ktorá mi vždy bude pripomínať môjho priateľa. Áno, dostala som ju od neho minulý rok na Valentína a ako tak pozerám, tak vo flakóniku je ho ešte clekom dosť (:D). Pamätám sa, že keď som túto vôňu od neho dostala, tak som ju tiež používala dosť dlho a preto sa mi tiež spája skôr so zimou a chladným obdobím v roku. 

Tiež by som túto, ale aj predchádzajúcu vôňu volila teda v jesennom a zimnom ročnom období, ale myslím, že nikomu by neprekážala ani v lete, ale skôr na nejakú večernú akciu do baru s kamoškami či priateľom. Neviem prečo, ja si tieto dve vône, alebo možno aj tú tretiu nasledujúcu spájam vždy s príjemným večerom niekde v bare s kamoškou alebo priateľom pri vínku či čaji. (:D) Ale to bude asi tým, že aj keď mám tých vôní doma viac, tak vždy pri takýchto situáciách volím jednu z nich. Mám rada, keď mám ísť niekam do spoločnosti a chcem proste voňať pekne, žensky a aby tá moja vôňa bola aj trochu výraznejšia. Čo tieto tri určite sú. Intenzita tejto vône je tiež vyššia, aj výdrž je fajn, ale tak napísala by som presne to isté, čo pri Euphorii. Tieto dve vône sú možno dosť podobné, ale aj tak každá z nich je niečím iná a výnimočná. Zloženie tejto vône je tiež ovocno kvetinové. Hlava obsahuje pomaranč, jazmín, fréziu. Srdce obsahuje jazmín, ružu, broskyňu, magnóliu. Základ obsahuje pižmo, ambru a céder.



A poslednou vôňou tejto trojky je  parfum FM 17 Paris Hilton... K tomuto parfumu som sa dostala vďaka jednej spolupráci, o ktorej ste mohli čítať na blogu. Prvá moja myšlienka pri ponuke spolupráce bola, že do toho nepôjdem, ale teraz som rada, že som ponuku prijala, pretože som po vyskúšaní tohto parfumu bola moc prekvapená, očarená, a pri tomto parfume platí "Nesúď knihu podľa obalu". Možno sa nezdá ničím výnimočná, no mňa táto vôňa najviac presvedčila svojou výdržou a svojou úžasnou ženskou až sexy vôňou, ktorú na oblečení cítite ešte aj na druhý deň. A to dokonca ešte aj za nízku cenu len 14,70 €, pričom vône spomenuté vyššie sa nachádzajú v rozmedzí medzi 20 až vyše 30 € (záleží od zvolenej veľkosti produktu) a pritom by som povedala, že táto z týchto troch vôní má najlepšiu výdrž.  Ale keďže je to len 30 ml balenie, využívam ju skôr ak idem niekam večer von alebo na nejakú príležitosť. Čo sa týka zloženia, je to tiež taký mix ovocných a kvetinových vôní, takže ideálna vôňa pre mňa. Hlava obsahuje zmrznuté jablko, broskyňu, melón. Srdce obsahuje konvalinku, jazmín, mimózu, fréziu, tuberózu, ľaliu. A základ tvorí dubový mach, pižmo, ylang ylang a santalové drevo.

Aká je Vaša najobľubenejšia vôňa, ktorú vlastníte? 
Akú ďalšiu vôňu by ste radi vykúšali? 
A ktorá z týchto troch Vás najviac oslovila? 

6 komentárov:

  1. z tychto poznam iba Marry Me, ktora vonia podla mna velmi pekne a ktoru uz par rokov pouziva jedna moja kamaratka. ja mam velmi rada vonavku od Lancome La vie est belle, ale na Vianoce som dostala taku nejaku znacky Desigual, ktora tiez vonia celkom pekne a tu chcem teraz primarne minut a zatial si novu nekupovat.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Máš super vkus na vône! Aj tá z Lanvinu je skvelá :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mám viac obľúbencom, asi ten naj je GUCCI RUSH. Z tvojich by som vyskúšala asi Calvina Kleina :-)

    AN Beauty Blog

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já se teď nejvíce voním vůní Kiko Milano, Flowers & Freedom. Je lehoučká ale celkem dlouho vydrží. Jinak z těch známých 1 Milion, Paco Robane. Celkově vůně od Paco Robane mi hrozně voní, taková Olympea by se mi moc líbila. Jinak bych si chtěla letos pořídit nový parfém a uvažuji buď Olympeu, Roberto Cavalli- Paradiso nebo YSL-Black Opium

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Lanvin je tiež moja oblubená, potom druhá je Chanel Chance. To su moje dve naj.

    OdpovedaťOdstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.