streda 19. októbra 2016

Moja starostlivosť o vlasy

My baby, všetky chceme mať krásne a zdravé vlasy. Preto skúšame rôzne šampóny, kondicionéry, masky, kúry, spreje, oleje a všeko možné, čo objavíme. Keď som sa začala viac zaujímať o prírodné produkty, chcela som samozrejme vyskúšať čosi aj na vlasy. Sú to prvé prírodné produkty na vlasy, ktoré som zatiaľ skúšala, ale som s nimi nadmieru spokojná. 


Začnem šampónom. Keďže je to prvý produkt, ktorý pri starostlivosti o vlasy použijem. Aj keď som už dávnejšie skúsila Alverde značku, ale konkrétne to bol balzam na vlasy, ktorý mi vôbec nevyhovoval, dala som tejto značke druhú šancu a tak som sa rozhodla pre šampón. Prvý šampón, ktorý som vyskúšala bol žihľavový, s ktorým som tiež bola spokojná, ale použila som ho len niekoľkokrát, lebo mi ho celý vypotreboval priateľ. Keď už ho spomínam, dodám ešte toľko, že on má vždy nejaký problém s lupinami, alebo svrbením hlavy a odkedy vyskúšal ten žihľavový, tak ani nechcel iný. Takže si myslím, že každý by si našiel jeden, ktorý by vám vyhovoval. Mne najviac vyhovuje tento Nutri-Care s bio argánovým a mandľovým olejom. Na začiatok si ale musíte zvyknúť na to, že tieto šampóny nepenia tak veľmi ako iné šampóny. Alebo možno nie všetky od Alverde. Neviem to takto presne posúdiť, pretože keď som použila nejaký iný, tak až tak nepenil, ale tento nutricare pení celkom dobre. Ale môže to byť aj preto, že ja si nanesiem šampónu celkom dosť. 
Tento šampón intenívne vyživuje krehké a lámavé vlasy, dodá vlasom potrebnú hydratáciu a chráni ich pred vysušovaním vďaka obsahu betaínu a hydratačného faktoru na báze pšenice. Tiež obsahuje rastlinný keratínový komplex a lecitín, ktorý uľahčuje rozčesávanie. Je bez silikónov.


Potom tu mám túto skvelú dvojku od Weledy, ktorú môžete zakúpiť na e-shope notino.sk. Odkedy som ich vyskúšala, tak nepoužívam nič iné. Jasné, občas ma pochytí ten pocit, že chcem vyskúšať niečo nové, tak raz použijem iný produkt, ale vždy sa vrátim naspäť k týmto dvom. Vidíte, že regeneračná kúra je už takmer spotrebovaná a to znamená, že si ju budem musieť dokúpiť. Oba tieto produkty, ovsený kondicionér aj  ovsená kúra sú vhodné pre suché a poškodené vlasy. Kondicionér používam síce menej, po umytí si ho napatlám na vlasy a takmer hneď zmyjem. Kúru používam radšej, predsa len si myslím, že ak niečo na našich vlasoch pôsobí dlhšie, tak to má aj nejaký účinok. Všeobecne radšej používam kúry a masky než kondicionéry. Ich úlohou je intenzívne vyživovať, hydratovať, navrátiť vlasom lesk a pružnosť, dokonca uhladiť povrch vlasov. Obsahujú bio jojobový a kokosový olej, s výťažkom bio ovsa. Kondicionér ešte k tomu obsahuje biely slez a kúra obsahuje bio bambucké maslo. Veľmi sa mi páči ich vôňa. Kúru zvyknem na vlasoch nechať pôsobiť aj 20 minút a už pri umývaní sa zdajú byť také uhladené, alebo ako to nazvať. Nepripadajú mi byť také rozcuchané, zauzlované, že by som ich potom nevedela rozčesať. Tak isto neobsahujú silikony, syntetické konzervanty, parfumy, farbivá ani látky na báze minerálnych olejov vyrábaných z ropy. A čo už určite viete Weleda je certifikovaná prírodná kozmetika.  

Na záver môžem vyhlásiť, že odkedy používam tieto prírodné produkty na vlasy, odvtedy sú moje vlasy krajšie, vyživenejšie, nie sú také suché a po viac ako polroku, možno aj roku, čo som ich nestrihala, nie sú ani tak zničené ako predtým, čo si dokonca všimla aj kamarátka. 

8 komentárov:

  1. teraz som si uvedomila, že od Weledy som nemala nikdy žiaden produkt...ale asi nejaký skúsim, lebo táto kúra sa mi napríklad veľmi páči :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj mne sa najprv velmi páčila tá kúra. U nás som ju nevedela zohnať, nakoniec sa mi dostala do rúk a je super. Veľmi som si ju obľúbila. :-)

      Odstrániť
  2. Ani od jedné značky jsem na vlasy ještě nic nezkoušela, děkuji za tipy :)!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja mam z tejto rovnakej rady od Alverde kondicionér -no zatiaľ lež už zopár mesiacov na poličke a ešte som ho nestihla otestovať tak som zvedavá :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja som kedysi pouzivala sampon od Alverde, ale bolo to uz velmi davno. Ale vlasy si nicime niektorymi vecami, o ktorych ani netusime. Napr. nemali by sme ich balit do uteraka po umyti alebo nosit prilis tesny vrkoc. https://www.volluma.sk/dlhe-vlasy-ako-na-to

    OdpovedaťOdstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.