pondelok 14. novembra 2016

Dámsky parfum FM 17 - Platíte za vôňu, nie za značku


Krásny deň prajem! 

Pred približne dvomi týždňami som dostala ponuku na testovanie parfumu. Vybrala som si parfum FM 17. Teraz sa možno pýtate, čo je to za názov? Ale ja Vám to hneď všetko vysvetlím. E-shop parfumylacno.sk predávajú kvalitné parfumy svetových značiek naozaj za lacné ceny. Hlavné dôvody prečo sú tieto parfumy lacné je výroba nenáročných, rovnakých flakónov. Keď sa pozriete na ich e-shop uvidíte, že väčšina parfumov majú rovnaké flakóny. Pri iných drahých parfumoch tvorí podstatná časť z ceny parfumu samotný flakón. 
Ďalšou zaujímavosťou je už spomenutý názov parfumu, ktorý sa skladá z FM a čísla. Každý parfum má svoje vlastné číslo. Takže aj toto je dôvod nižšej ceny, neplatíte za meno/názov parfumu. 

Toto sú len hlavné faktory, ktoré ovplyvňujú cenu parfumu. Nemá to ale žiadny vplyv na vôňu a kvalitu samotného parfumu. Proste platíte za vôňu a nie za značku


Poďme ale k parfumu, ktorý som otestovala a hneď na začiatok musím povedať, že som sama prekvapená z toho, aký je kvalitný. Pravdupovediac, nečakala som to. Ide o dámsky parfum FM 17 nezamieňajte s Paris Hilton - Paris Hilton. Flakón obsahuje 30 ml, obsah vonných esencií je 20%. Typ parfumu - je to sexy vôňa. Patrí medzi kvetinové intenzívne parfumy. 

Hlavné zložky parfumu FM 17
Hlava: zmrznuté jablko, broskyňa, melón
Srdce: konvalinka, jazmín, mimóza, frézia, tuberóza, ľalia
Základ: dubový mach, pižmo, ylang ylang, santalové drevo

Čo poviete na zloženie? Ja som znova stavila na takéto ovocno kvetinové zloženie, pretože väčšinou práve také mne najviac vonia a vyhovuje. To som ešte ale netušila, ako bude v skutočnosti voňať. Hneď po streknutí mi pripadala dosť silná, čo ale po pár minútach prejde a zmení sa na nádhernú ženskú kvetinovú vôňu. Podľa mňa je ideálna na toto jesenné obdobie a veru odkedy ju doma mám, tak využívam len túto vôňu. Ale prekvapila ma najmä jej výdrž. Ráno dvakrát streknem a ešte večer ju cítim na sebe. Na oblečení mi dokonca vydrží aj pár dní. Ja som z tejto vône veľmi príjemne prekvapená a doslova nadšená, vôbec som nečakala, že mi bude tak dobre voňať a hlavne ma dostala tá výdrž. Mám doma jednu drahšiu vôňu, ale táto ju skryla do vačku na plnej čiare. 


V balíku som si našla aj vzorku vône FM 29 nezamieňajte s Escada Marine Groove. Tiež veľmi príjemná vôňa, skôr sviežejšia a ovocná, ale aj oveľa jemnejšia ako predchádzajúca.Odporučila by som ju skôr na letné obdobie.  Dokonca aj jej výdrž sa mi zdá slabšia, vydržala len pár hodín. Patrí medzi trendy vône a jej zloženie je tiež veľmi zaujímavé. 

Hlavné zložky parfému FM 29
Hlava: červené ríbezle, mango, passionfruit (mučenka jedlá), grapefruit
Srdce: jazmín, pivónia, fialka
Základ: cédrové drevo, pižmo, ambra

4 komentáre:

  1. Zopár parfumov od FM mám doma aj ja, taktiež som s nimi veľmi spokojná! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já od této značky kupuji parfém už asi 10 let. Jeden a ten stejný dokola a úplně ho miluju. Mám i ten originál, ale voní mi trošku jinak než tento. :)
    Veronicas.life8

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ja tiež práve testujem jeden FM parfém z tejto stránky :) tak bude čoskoro taktiež recenzia :) a zatiaľ som tiež príjemne prekvapená, až šokovaná napr. výdržou
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak tú si potom pozriem, som zvedavá. :) Ale inak ani ja som nečakala, že bude tak dobrý. :-)

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.